10 godina Peek&Poke – 22.09.2017. – koncert Clock DVA

Legendarni Clock DVA prvi puta u Rijeci!

DVA USA 12

Povodom obilježavanja 10 godina prvog hrvatskog muzeja informatike, riječki Peek & Poke priprema bogat i raznolik program.Osim tematske izložbe „Put na mjesec“ , radionica očekuje nas i par glazbenih poslastica.
Naime, u Rijeku po prvi puta dolazi legendarna avangardna atrakcija, Clock DVA.
Koncert je na rasporedu u petak, 22.9. od 21h u OKCPalach.
Osnovani daleke 1978. u Sheffieldu od Adija Newtona i Stephena “Judda” Turnera u postpunk eri, kombinirajući elektronsku glazbu s industrijskim smjerom i dan danas aktualanim cyberpunkom što je tih godina, u eri nadolazećih računala bio tek u povojima kao fantastika. U prošlosti, kao i u budućnosti Clock DVA na rubu sadašnjosti, konstantno razvijaju i istražuju nove načine kako prenijeti duh tehnike i tehnologije na glazbu. „Naš cilj je jednostavan, no istovremeno to je i vrlo složena želja za povezivanjem s ljudskim emocijama koje su srž nas samih. Naš rad usmjeren je na individualnu razinu iskazivanja svih mogućnosti zvuka i umjetnosti, usmjeravajući se pritom k novim područjima istraživanja“, riječi su frontmana Adija Newtona.
Utjecajni „New musical express“ je njihova dva albuma „Thirst“ iz 1980. i „Buried dreams“ iz 1988., ocijenio remek djelima glazbene umjetnosti .
Riječki koncert je ujedno i jeidni koncert benda u Hrvatskoj.
Prodaja ulaznica kreće od ponedjeljka 6.3. i moguće ih je kupiti u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio po slijedećim cijenama:
6.3.– 30.06. 110,00 kn
01.7. – 21.9. 125,00 kn
22.09. (na dan koncerta) 150,00 kn
Kupcima ulaznica za koncert Clock DVA, povodom jubileja muzeja, omogućen je besplatan ulaz u „Peek& Poke“

Program je realiziran u suradnji s Distune promotion.